Cursusaanbod

PARTICULIEREN KORTE CURSUS

Atelier Monique Harderwijk
De drie (of vier) lessen vinden plaats in een groep van minimaal 4 en maximaal 7 deelnemers in Harderwijk en Biddinghuizen. De groepen worden bewust klein gehouden, zodat we veel individuele aandacht kunnen geven. Wij zorgen voor heerlijke koffie en thee met iets lekkers erbij.

In de lessen komen aan bod: theorie, materiaalkennis, ontwerp en armatuur maken, opzetten in was en vormgeven. Het gemaakte beeld kan door de cursist zelf bij de bronsgieter worden gebracht om te worden gegoten in een bronzen beeld, in overleg kan Moccademie hier ook voor zorgen, zij gaan regelmatig naar de bronsgieter.

De cursus in Harderwijk wordt gegeven door Monique, de cursus in Biddinghuizen wordt gegeven door Camille.

• Voordeel van het werken in was is dat als je het beeld niet direct wilt laten gieten of zelf thuis zou willen verfijnen, het altijd op een later tijdstip kan worden gegoten. Het materiaal blijft namelijk bewerkbaar!

Waar: Smeepoortstraat 1 Harderwijk (door Monique)
Duur: drie (of vier) lessen van 2,5 uur
Aanmelden en informatieinfo@moniquespapens.nl o.v.v. naam/adres/telefoon/voorkeursdatum
of bel Monique 06-57566845

PARTICULIEREN WORKSHOP VAN 1 DAG
werkzaterdag Atelier Camille Biddinghuizen
We beginnen om 10.00 uur met een korte theoretische uitleg en het maken van een schetsontwerp (dit kun je eventueel ook vooraf bedenken), waarna we indien nodig een armatuur van koperdraad maken en aan de slag gaan met kunstwas. Van 12.00-13.00 uur houden we een lunchpauze waarna we tot 16.00 uur verder werken aan het beeld. Aan het eind bespreken we in het kort het gemaakte werk.

Deze dag is ook heel geschikt om samen met een aantal vriendinnen te volgen, bijvoorbeeld als vriendinnen- of vrijgezellendag!

Het werk kan mee naar huis genomen worden om te worden verfijnd en/of in overleg met Moccademie bij een bronsgieter worden gebracht. Daar wordt een prijsopgave gemaakt, waarna je het werk zelf bij de bronsgieter kunt ophalen.

Datum: nader te bepalen
Waar: Biddinghuizen
Duur: 6 uur
Aanmelden en informatie: Camille 06-51191525 (Biddinghuizen)
WORKSHOP VAN EEN DAG
VRIENDINNENDAG/VRIJGEZELLENDAG OF BEDRIJFSUITJE?

Foto: Deze totempaal werd door 17 vriendinnen gemaakt ter ere van een 50-jarige verjaardag. Iedereen maakte een onderdeel, daarna werd het tot een beeld samengebracht, in brons gegoten en cadeau gegeven aan de jarige!


Samen een bronzen beeld maken

Voor vriend(inn)en- vrijgezellendag
Heeft u iets te vieren, bijvoorbeeld omdat uw vriendin 50 jaar wordt? Dan hebben wij een hele orginele manier om dit feest te vieren met een blijvend aandenken. U krijgt allemaal een stuk was in handen en maakt een onderdeel van het beeld, ook de vriendin doet gewoon mee. Deze onderdelen worden door ons samengevoegd tot een beeld en in overleg met u in brons gegoten. Uw vriendin weet dan nog niet hoe het beeld er uiteindelijk gaat uitzien, dit blijft nog een verrassing. Het beeld biedt u dan op een later tijdstip met zijn allen aan uw vriendin als cadeau aan. Zo heeft zij een blijvend aandenken aan het feest!

Maar ook als vrijgezellendag is het natuurlijk een geweldig cadeau, samen door u en de bruid gemaakt, een aandenken om nooit te vergeten. 

Voor bedrijven
U waant zich die dag even een echte Auguste Rodin. Door samen met uw collega’s aan een gezamenlijk object te werken componeert u met elkaar een fraai beeld zodat u een tastbaar kunstwerk mee kunt nemen. Deze wijze van teambuilding vraagt om het samen voltooien van een uitdaging, waarbij men elkaar nodig heeft. Samen met uw collega’s werken aan een beeld.

In overleg kan Moccademie een ontwerp voor u voorbereiden waar u samen aan gaat werken. Na een klein theoretisch gedeelte gaan we aan de slag met hamer, spijker, koperdraad en kunstwas! Iedereen maakt een onderdeel van het beeld, dat aan het eind wordt samengevoegd tot een groot beeld. Moccademie kan ervoor zorgen dat het gemaakte beeld in brons wordt gegoten en adviseert over de manier van presenteren, bijvoorbeeld wel of geen sokkel onder het beeld en waar het beeld het beste in het bedrijf kan worden geplaatst. De workshop ‘Maak een bronzen beeld voor uw bedrijf’ wordt volledig toegesneden op uw wensen. U kunt deze middag ontspannen afsluiten met een heerlijk diner. Wij werken bijvoorbeeld samen met Brasserie de Bank in Harderwijk, maar ook andere locaties zijn mogelijk.

Geen teambuilding maar wel een ander creatief bedrijfsuitje?
Dan kunt u natuurlijk ook individueel een eigen beeld maken die u op uw werkplek of thuis een mooie plek geeft. Vooraf bespreken wij met de organisator waar uw belangstelling naar uitgaat, zodat wij het een en ander kunnen voorbereiden. Moccademie werkt in de regio’s Gelderland en Flevoland, de cursus kan in uw eigen bedrijf of op een externe locatie worden gehouden.

Deze workshop wordt door Camille en Monique gegeven.

Waar: locatie in overleg (mogelijkheid: Brasserie de Bank Harderwijk)
Datum: in overleg
Duur: circa 4 uur (kan in overleg ook korter)
Aanmelden en informatieinfo@moccademie.nl
of bel Monique 06-57566845 / Camille 06-51191525